Nieuws

Koninklijke onderscheiding Mies van Berlo

Vrijdagmorgen, rond 08.30 uur, werden Mies van Berlo en zijn vrouw Betsie op hun vakantieadres verast met een telefoontje van de waarnemend burgemeester van Laarbeek.

Burgemeester Yves de Boer melde telefonisch dat Mies de versierselen ontvangt, behorend bij een ridder in de Orde van Oranje Nassau, welk is toegekend door koning Willem Alexander. Hij ontving deze ridderorde vanwege tomeloze vrijwillige inzet bij de diverse verenigingen in Laarbeek.

Binnen Runningteam Laarbeek was Mies tot vorig jaar een van de drijvende krachten om zich in te zetten voor de Roparun. Het betrof niet alleen het zelf meelopen in de beginjaren, maar zeker ook in de laatste jaren het organisatorische deel. Zijn veelzijdigheid om dingen eigen te maken maakte hem niet alleen uniek voor het team, zelfs tot een bepaalde mate onmisbaar.

Het verzorgen van de route kon je aan hem overlaten, hij was in staat om alle hobbels, knelpunten, gevaarlijke situaties e.d. feilloos te benoemen. Het rijden (op de fiets) van de route maakte zeker een deel uit van zijn voorbereidingen. Daarnaast verzorgde hij ook de benodigde oefensessies, transport en stelde hij het team samen. Met de bestuursleden werden de overige zaken geregeld die onlosmakelijk verbonden waren in de organisatie van het team. Het reilen en zeilen van het team lag hem zeker aan het hart en was in de vertrouwde handen van Mies. Samen met de teamleden wist hij het evenement altijd tot een goed eind te brengen, vaak met een mooi resultaat. 

Vanwege gezondheidsproblemen moest Mies het wat kalmer aan gaan doen en daardoor besloot hij het afgelopen jaar om een punt te zetten in het actief organiseren/begeleiden van het Runningteam Laarbeek voor de Roparun. Het nemen van dat besluit woog zwaar in het sportieve karakter van Mies. Weloverwogen was daar dan toch het besluit.

Echter mag hij trots zijn op wat hij heeft bereikt voor het Runningteam Laarbeek. Of zoals hij altijd aangaf, Team 56. Inzet voor andere organisaties en verenigingen was hem ook niet onbekend en zijn inzet was dan ook altijd voor de volle 100 procent.

Dat dit resulteert in de benoeming ridder in de Orde van Oranje Nassau voor al zijn verdiensten, zal hem en zijn familie ongelofelijk trots maken. Echter bescheiden zoals hij is, zal hij het te veel eer vinden.

Wij van Runningteam Laarbeek zijn dan ook ontzettend trots op het feit dat Mies deze versierselen mag ontvangen.

Bij deze namens de teamleden, bestuur en anderen die een warm hart toedragen aan het team, Mies proficiat!