Nieuws

Geen Roparun meer voor RunningTeam Laarbeek.

In 2024 zal de Roparun weer van start gaan vanaf Frankrijk en een noordelijke  variant vanaf vliegveld Twente, echter zonder RunningTeam Laarbeek. Beide routes komen niet door Laarbeek wat de afgelopen drie jaar wel het geval was.

Door het wegvallen van enkele personen was het team op zoek naar vrijwilligers die de organisatie op zich wilden nemen. Ondanks dat 2 personen zich gemeld hadden, was dit onvoldoende voor de organisatie. Zelfs een eventuele samenwerking met Gemert leverde niet het gewenste resultaat op. Na 15 jaar Roparun betekend dit het einde van RunningTeam Laarbeek. In 2008 werd voor het eerst deelgenomen aan de Roparun, toen nog onder de naam Runnersclub Lieshout. Na het terug trekken van RCL hebben enkele enthousiaste Roparunners RunningTeam Laarbeek opgericht om elk jaar mee te doen aan de Roparun. Het meedoen aan de Roparun had enkel het doel om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Ook werden vele acties georganiseerd om het doel van de Roparun te ondersteunen onder het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Het team heeft zich ook ingezet voor de bevrijdingsactiviteiten en zo is jaren het bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen en lopend naar Laarbeek gebracht. Ook voor de nieuwe stichting Vrijheidsvuur de Peel was het team actief en bracht elk jaar op 19 september het vrijheidsvuur naar Laarbeek. Dit wordt in 2024 overgenomen door Runnersclub Lieshout.

RunningTeam Laarbeek wil alle sponsors en ieder die heeft bijgedragen aan het gigantische bedrag van ruim € 200.000,00 dat in 15 jaar bijeen gelopen is bedanken. Met jullie bijdragen hebben we vele mooie doelen kunnen steunen, zoals de badkamer en keuken in hospice De Populier in Bakel, de inrichting en lift in inloophuis De Cirkel in Helmond en de inrichting voor hospice Parunashia in Sint Michielgestel.