Nieuws

De Nacht van Laarbeek

Normaal gezien is de Roparun een estafetteloop met startlocaties in Parijs (520km) en Hamburg (560km) en een gezamenlijke finish in Rotterdam.

Daarbij is de run een van de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Runningteam Laarbeek doet al 13 jaar mee met de Roparun en via de run wordt er geld opgehaald voor de palliatieve zorg. Dit jaar verloopt de Roparun vanwege corona echter iets anders dan andere jaren.

Laarbeek/Nederland- Er wordt nu namelijk niet gestart in Parijs of Hamburg, maar in Landgraaf. Middels een ronde door Limburg en Zuidoost-Brabant is de route dit jaar alleen in Nederland. In de avond en nacht van 2 op 3 oktober zal de alternatieve route van deze Roparun, Lieshout en Aarle-Rixtel passeren. In Aarle-Rixtel worden er dan allerlei activiteiten georganiseerd rondom de route van de run in het teken van ‘De nacht van Laarbeek’. “Er zullen enkele tenten geplaatst worden, van waaruit deelnemende teams verwelkomt zullen worden en er ook plaats is voor publiek. Ook wordt er gezorgd voor entertainment en muziek onder het genot van een glaasje bier of wat anders”, zo vertellen initiatiefnemers Jan Dekkers en Hein Maas.    

Runningteam Laarbeek
Het team van Runningteam Laarbeek doet zoals gezegd ook mee met de Roparun en bestaat uit bijna 30 personen: acht lopers, zes fietsers, twee sportmasseurs, drie personen voor de catering, drie chauffeurs voor de kleine busjes, twee navigators, twee chauffeurs voor de touringcar én één coördinator, die de regie heeft tijdens de gehele tocht. Gedurende bijna het hele jaar is het team in de weer om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen. Denk hierbij aan het bakken van wafels, deelnemen aan vlooienmarkten, het organiseren van een sponsordiner, de scholenbootcamp, maar vooral het zoeken naar sponsoren en donateurs. Het geld wat wordt opgehaald tijdens de Roparun wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de hulp voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit alles onder het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Alle teamleden hebben hierin een bijdrage en zijn betrokken bij de activiteiten. “Wanneer de finish gepasseerd is geeft dat een geweldig trots gevoel. Moe en voldaan kijken we dan met een mooi resultaat terug op de voltooide tocht en het afgelopen jaar”, vertellen Jan en Hein verder. In de twaalf jaar dat ze hebben deelgenomen, hebben ze meer dan €180.000,- bij elkaar weten te sprokkelen. Geld dat dus volledig te goede komt aan de palliatieve zorg voor mensen met kanker, bijvoorbeeld voor hospicecentra, inloophuizen zoals De Cirkel en hoofdhuidkoelers in ziekenhuizen. Het Runningteam Laarbeek probeert zo haar steentje bij te dragen aan de zorg voor mensen met kanker en de palliatieve zorg in zijn algemeenheid. Wil je ook sponsoren en/of doneren? Dat kan via het rekeningnummer van Runningteam Laarbeek op IBAN NL03 RABO 0154 1799 49 o.v.v. donatie óf ga naar www.roparun.nl/teams/alle-teams/?teamid=77. Kies vervolgens team 56 en dan ‘gehele team’ of een voor u bekende deelnemer uit het team.

Publiek
Natuurlijk is het extra leuk als er veel mensen aanwezig zijn die tijdens de ‘Nacht van Laarbeek’ komen kijken. De teams zullen Laarbeek vanaf 21.30 uur in een tijdsbestek van ongeveer vijf tot zes uur passeren. De route loopt in Aarle-Rixtel langs de Albers Pistoriusstraat, de Dorpsstraat en de Lieshoutseweg, en in Lieshout langs de Ribbiusstraat, de Heuvel en de Molenstraat. Aan alle aanwonenden van de route wordt gevraagd om de Nederlandse vlag uit te hangen en zo mogelijk een tuinkaars langs de weg te plaatsen, zodat het er feestelijk uitziet. ‘’Hopelijk gaan we er met z’n allen een prachtige avond en nacht van maken!”
                                                  bron Mooi Laarbeek Krant