Nieuws

Eerste training van Running Team Laarbeek voor Roparun 2023

Op zaterdag 4 maart werd de eerste training afgewerkt door Running Team Laarbeek voor Roparun 2023.

Zoals gebruikelijk werd het door ons uitgezette rondje door Laarbeek gelopen in estafette vorm. De 45 kilometer werden met een gemiddelde snelheid van 12 kilometer per uur afgelegd. Voor de lopers en de chauffeur een goede training om het wisselen van elke 3 kilometer goed onder de knie te krijgen. Voor de nieuwe leden een prettige kennismaking en om te leren hoe alles in zijn werk gaat.

Helaas was niet het gehele team compleet, door ziekte waren er op de voorlaatste dag nog afmeldingen. Maar liefst 4 debutanten heeft het team dit jaar, waarvan er 2 aanwezig waren. Om 8.40 uur vertrok de debutante Audrey Doesburg met gelegenheidsloper Vera Kuijpers vanaf de RCL accommodatie voor hun eerste 3 kilometer. Zij werden afgelost door Marc Janssen en oudgediende Marjan van den Tillaar die vervolgens weer werden afgelost door Maike Fuchs en debutant Joost van Boxmeer. Omdat alle fietsers zich hadden afgemeld, werden de lopers begeleid door Mies en Betsy van Berlo, die er voor zorgden dat de Lopers veilig onderweg waren en nergens verkeerd liepen. Voor Erwin Ferket was het ook nieuw als chauffeur van het lopers-busje. Alsof hij dit al jaren gedaan heeft stond hij om de 3 kilometer op een mooie plaats zodat er veilig gewisseld kon worden. Ook bij de Brabantse Kluis waar tevens een plaspauze ingelast kon worden. Na alle kernen van Laarbeek aangedaan te hebben, werd na 45 kilometer weer  de RCL accommodatie bereikt. Het was weer een leuke, leerzame en gezellige training.

De volgende training is op 8 april in Ottersum, we zullen dan in de omgeving van Berg en Dal lopen.