Nieuws

Aarle-Rixtel Roparunstad 2021

Het was erg spannend in Weert op donderavond 17 maart, waar de prijzen voor Roparunstad 2021 werden uitgereikt. 

Uit de vele positieve reacties van de lopers van diverse teams bleek dat Aarle-Rixtel een goede kans zou maken, maar ook Tegelen had een mooie doorkomst. Uiteindelijk werd Aarle-Rixtel als mooiste doorkomst door de deelnemende teams gekozen.


Jan Dekkers, Frank Smits en Mies van Berlo waren naar Weert gereisd, waar we ontvangen werden door de directeur van de Roparun Gerard Bakx, vrijwilligers coördinator Marianne Varekamp en nog verschillende andere betrokkenen bij de Roparun. Natuurlijk met koffie, thee en, hoe kan het ook anders, Limburgse vlaai. Na mooie woorden van de directie werden de prijzen uitgereikt.

De derde prijs, een check van   € 7.000,00 was voor de doorkomst in Sittard. De tweede prijs ging naar Tegelen die voor hun emotionele doorkomst, (een fotogalerij van mensen uit het dorp die waren overleden door kanker), een check van € 12.000,00 ontvingen. De eerste prijs ging dus, zoals eerder vermeld, naar Aarle-Rixtel. Jan, Frank en Mies mochten uit handen van directeur Gerard Bakx een check van € 23.000,00 in ontvangst nemen. Verder werden  door Marianne Varekamp bloemen en een bronzen beeldje in de vorm  de Roparunvogel aangeboden.

Het gewonnen bedrag wordt niet uitgekeerd, maar de doorkomstcommissie mag doelen aandragen die te maken hebben met palliatieve zorg voor kankerpatiënten in onze omgeving.
Runningteam Laarbeek is de doorkomstcommissie erg dankbaar dat zij deze mooie, feestelijke doorkomst hebben georganiseerd. Na het mislukken van het idee om de doorkomst in Lieshout te organiseren, hebben Jan Dekkers, Hein Maas, Frank Smits, Mari van der Heijden en Willie Kluijtmans in samenwerking met Jantine de Jongh van evenementencentrum De Couwenbergh, de handen ineen geslagen en ervoor gezorgd dat deze wel in Aarle-Rixtel kon plaatvinden.

Ondanks het slechte weer, waren er vele toeschouwers, die heel erg genoten hebben van de doorkomst van de vele teams en de gezellige sfeer, mede gecreeerd door  Ganzegatse Hofkapel en het orkest: “Die Partyhosen”. Vele andere vrijwilligers hebben zich ingezet om deze avond en nacht te doen slagen en daarvoor nog onze hartelijke dank. Op naar de volgende doorkomst van de grote Roparun , 520 km in het weekend van Pinksteren, met start op vliegveld Twente op zaterdagmiddag tot 2e Pinksterdag ’s middags op de Coolsingel in Rotterdam.