Mies van Berlo

Ik ben Mies van Berlo, geboren in Bakel en sinds 1975 woonachtig in Lieshout.

Vanaf de oprichting op 11 december 1988 actief bij Runnersclub Lieshout.

Dit jaar wordt het mijn 17e Roparun. De eerste in 2005 met Permobiel en in 2006 met Capi2. (Beide teams uit Helmond) In 2008 en 2009 met Runnersclub Lieshout en vanaf 2010 als Running Team Laarbeek. 11 keer heb ik de Roparun meegedaan als loper, ook een keer als fietser en het laatste jaren als coördinator. Als je kunt is het lopen van de Roparun natuurlijk het mooist, maar om alles in elkaar te passen is ook mooie uitdaging, al wordt het samenstellen van een team steeds moeilijker.

De Roparun is met geen enkele wedstrijd te vergelijken, het is een avontuur voor het leven, het is een teamwedstrijd waarin ieder een belangrijke rol heeft, het is een loop met veel lol en gezelligheid, maar ook een loop met heel veel emotie.

De laatste jaren heeft de Roparun in Laarbeek veel aandacht gekregen, vooral met de doorkomst door Laarbeek en de uitzending van omroep Peelrand, maar ook door de allerlei acties en andere activiteiten die Running Team Laarbeek organiseert.                                                                                                  

In 2021 is mijn zwager op 67 jarige leeftijd overleden aan kanker.

Daardoor zullen mijn gedachten tijdens de run dikwijls bij hem zijn en zal ik me altijd blijven inzetten voor de Roparun om het leven met kanker aangenamer te maken.

Ik kijk er naar uit, vooral nu we weer door ons eigen Laarbeek komen.