Nieuws

Vrijheidsvuur

Op 25 september was het 78 jaar geleden dat Beek en Donk bevrijd is.

In de vorige MooiLaarbeekkrant stond op de voorpagina beschreven en vergezeld van een mooie foto, dat op 19 september het bevrijdingsvuur vanuit Deurne werd opgehaald en naar Beek en Donk gebracht gebracht. Dit werd gedaan door lopers van RCL en Runningteam Laarbeek, die de 17 km lange tocht al hardlopend aflegden. Daar werd het vuur ontstoken bij het vrijheidsmonument nabij het gemeentehuis en daarna opgeslagen in de H.Michaelkerk. Afgelopen zondag werd het vuur daar weer opgehaald om ontstoken te worden bij het monument. Tijdens de eucharistieviering werd door pastor Jeffrey de Jong nog eens aandacht besteed aan het belang van vrijheid en het blijven herdenken hiervan.

In de kerk werd de fakkel ontstoken en door enkele mensen al lopende gebracht naar de genoemde plek. Daar werd het vuur opnieuw ontstoken en vond er een korte toespraak plaats door Jan Dekkers, secretaris van de Stichting Vrijheidsvuur de Peel, en werd het Engelse en Nederlandse volkslied afgespeeld. Het waren immers de Engelse soldaten die onze regio bevrijd hebben.

Hierna werd de korte ceremonie beëindigd.