Nieuws

19 september 2022 Bevrijdingsvuur

Op maandagavond hebben lopers van Runningteam Laarbeek en Runnersclub Lieshout het vrijheidsvuur opgehaald in Deurne.

Het vuur dat afkomstig is uit het Franse Bayeux is zondag door lopers uit Deurne in Eindhoven opgehaald en opgeslagen in de Willibrorduskerk. Op maandagavond werd het vuur weer opgehaald en door 66 lopers uit 11 peelgemeenten, waaronder ook Laarbeek.

Op het terrein bij de kasteelruïne werd door stichting Vrijheidsvuur De Peel een prachtige herdenking gehouden, waarbij 10 burgemeesters en de wethouder van Helmond aanwezig waren.  Elke burgemeester stak een fakkel aan en gaf deze weer door aan een loper. Aan Vera Kuijpers de eer om namens Laarbeek het vuur van Burgemeester Frank van der Meijden in ontvangst te nemen. Vera Kuijpers, Jos van Hees, Tjerk Bijlsma en Peter van de Wetering brachten het vuur met een mooie loop naar Laarbeek waar zij om ongeveer 22.00 uur arriveerde. Na een korte toespraak van wethouder Joan Briels werd het vuur ontstoken bij het monument aan de Koppelstraat. Daarna werd het vuur ook nog opgeslagen in de Sint-Michaëlkerk in Beek en Donk.