Nieuws

Pinksteren = ROPARUN.

Nog 1 dag en dan is het zover. Runningteam Laarbeek vertrekt naar het vliegveld Twente om te gaan starten voor deelname aan de Roparun.

Zij doen dit dan voor de 14e keer. Het hele  evenement begint eigenlijk op vrijdagavond wanneer er naar het kerkhof in Lieshout gegaan wordt om een van de eerste deelnemers van het team, gestorven aan kanker, te gedenken. Op zaterdagmorgen om ongeveer 9.00 uur verzamelen de deelnemers van Runningteam Laarbeek zich bij het gemeentehuis te Beek en Donk waar om 9.30 uur vertrokken wordt naar de achterhoek, vliegveld Twente. Ook u kunt aanwezig zijn om het team uit te zwaaien en ze hiermee een hart onder de riem te steken.

Na de bustocht in Twente aangekomen zullen ze zich voorbereiden op “hun run voor het leven”, de start van de Roparun, die precies om 13.25 uur zal beginnen..

Op zondagmorgen 5 juni zal het team tussen 11.00 uur en 11.30 uur aankomen in Aarle-Rixtel, waar dan al een aantal mensen aanwezig zijn voor het grootse Dorpsontbijt, wat om 9.00 uur zal starten. En zij zijn daar natuurlijk ook om de passerende teams, die vanaf ± 9.30 uur zullen langs komen, aan te moedigen. Vorig jaar in oktober, werd Aarle-Rixtel verkozen tot “Roparunstad 2021” met de prachtige prijs van € 23.000,- die het team geheel kan besteden aan de palliatieve zorg in de regio. Binnenkort kunt u daar meer over lezen.

Hopelijk is het mooi weer want dan zullen ook onze speciale gasten, de twee reuzen van Aarle-Rixtel, acte de préséance geven.

Het team zal lager stilstaan in Aarle-Rixtel zodat we uitgebreid kunnen horen over de belevenissen van de deelnemers tot dan toe.

Ook omroep Peelrand zal aanwezig zijn en live verslag doen van alles wat er gebeurd tijdens de doorkomst en van het Runningteam wat onderweg is.

Op 2e Pinksterdag hoopt het team in de loop van de middag te finishen op de Coolsingel te Rotterdam en komt er een einde aan een enerverend weekend.