Nieuws

Het Bevrijdingsvuur

Nu Corona weer voorbij lijkt is er ook weer de mogelijkheid voor het Runningteam (RTL) om het Bevrijdingsvuur in Wageningen op te gaan halen.

We vertrekken na de herdenkingsceremonie te Beek en Donk op 4 mei ’s avonds en dan hopen we het vuur zo rond 0.30 uur in ontvangst te nemen en dit al lopend naar Laarbeek brengen (± 90 km).
Wanneer alles volgens planning verloopt zullen we om ongeveer 8.00 uur in Laarbeek zijn. Dit jaar gaat de route andersom, d.w.z. we eindigen niet in Beek en Donk, maar in Mariahout.
Daar is nu een mooi programma opgesteld rond de ontvangst van het vuur. Om ±12.00 uur zullen we daar aankomen waar het vuur dan in ontvangst genomen wordt en door de burgemeester ontstoken.
Dat wil dus ook zeggen dat de aankomsttijden in de dorpen Beek en Donk, Aarle-Rixtel en Lieshout anders zijn.
Na een uitgebreide pauze gaat RTL om 9.50 uur weer op weg naar het bevrijdingsmonument in Beek en Donk, nabij het gemeentehuis.

Het tijdschema voor de doorkomsten in de dorpen is ongeveer als volgt: 
10.00 uur:                Aankomst Beek en Donk
10.20 uur:                Vertrek uit Beek en Donk
10.40 uur:                Aankomst Aarle-Rixtel bij de kiosk op de Kouwenberg
11.00 uur:                Vertrek uit Aarle-Rixtel
11.20 uur:                Aankomst in Lieshout bij de kiosk
11.40 uur:                Vertrek uit Lieshout
12.00 uur:                Aankomst in Mariahout

Evenals in andere jaren willen we er een grootse bevrijdingsloop van maken vanaf Beek en Donk (grasveld bij het gemeentehuis) naar Mariahout.  Iedereen die wil, wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen, hetzij lopend of met de fiets. De afstand bedraagt ongeveer 13 kilometer en de snelheid ligt rond de 10 km. per uur. Je kunt ook in elk dorp aansluiten.
Het zou natuurlijk, ook in verband met de herdenking van bevrijding van Nederland, heel mooi zijn wanneer er vele vlaggen langs de route uithangen.
In elke kern wordt gedurende 20 minuten stilgestaan bij de bevrijding.
En ook dit jaar zal het team vergezeld worden door enkele (oude) militaire voertuigen, die voor het RTL zullen uitrijden.
Verkeersregelaars zullen het een en ander in goede banen leiden en wegen zullen voor korte tijd worden afgezet, zodat de veiligheid gegarandeerd wordt.

De doelstelling van het Runningteam is aandacht en geld op halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker.
Doneren kan tot en met Pinksteren, wanneer de ROPARUN, de langste estafette hardloopwedstrijd ter wereld, zal plaatsvinden vanuit Vliegveld Twente via een noordelijke (±560 km) en zuidelijke (±520 km) route door Nederland. Runningteam Laarbeek doet de zuidelijke route die ook op 5 juni door Aarle-Rixtel en Lieshout komt. Hierover meer in de komende edities van deze krant.
Het rekeningnummer, waarnaar u uw gift kunt overmaken is:
NL03 RABO 0154 1799 49 t.n.v. Stichting Running Team Laarbeek te Lieshout.
U kunt ook rechtstreeks doneren aan de St. Roparun: ga naar www.roparun.nl, klik op de knop “Doneer nu” (rechts boven in scherm),
​kies dan team 56 en vul een bedrag in. Wij zijn u zeer dankbaar evenals de mensen die palliatieve zorg hard nodig hebben.