Nieuws

Eerste training 2022

Op zaterdag 12 maart werd de eerste training afgewerkt door Runningteam Laarbeek voor Roparun 2022.

Zoals gebruikelijk werd het door ons uitgezette rondje door Laarbeek gelopen
in estafette vorm. De ruim 44 kilometer werden met een gemiddelde snelheid van 12 kilometer per uur afgelegd.
Voor de lopers een goede training om het wisselen van elke 3 kilometer goed onder de knie te krijgen. Voor de nieuwe leden een prettige kennismaking en het leren hoe alles in zijn werk gaat.

In tegenstelling tot vorig jaar waren nu alle 8 lopers aanwezig
voor de eerste training. Maar liefst 4 debutanten heeft het team dit jaar.
Om 8.45 uur vertrokken de debutanten Tjerk Bijlsma en Maik Fuchs vergezeld door Anne Smeets vanaf de RCL accommodatie voor hun eerste 3 kilometer.
Zij werden afgelost door Hans Leenders en debutante Vera Kuijpers die vervolgens weer werden afgelost door Coen Sanders, Marc Janssen en routinier Jos van Hees.
​Coen had vorig jaar de sfeer van de Roparun al geproefd als fietser, maar gaat het dit jaar als loper proberen. De fietsers Arno van de Kam en Marjo en Erik van Kilsdonk zorgden dat de lopers veilig onderweg waren en nergens verkeerd liepen. Albert van de Heuvel en Joris van Boheemen stonden om de 3 kilometer op een veilige plaats met het busje van van Heijst zodat er gewisseld kon worden. Ook bij de Brabantse Kluis waar tevens een plaspauze ingelast kon worden. Na 44,4 kilometer werd weer  de RCL accommodatie bereikt, waar door onze fotograaf en filmer Martien van de Vossenberg nog enkele foto’s gemaakt werden. Het team was het er over eens, een leuke en gezellige training.
De volgende training is op 9 april in de omgeving van Berg en Dal.